הצבת מטרות: מה המטרות שלכם?
מה המטרות שלכם?
מה החלום שלכם? הייתם רוצים לתת לחזון שלכם זינוק? הכל מתחיל מהדמיון. רשמו על דף את המטרות שלכם. לאחר מכן, על בסיס יומי או שבועי, הוסיפו מעין "אבני דרך" למטרות האלו. אם אין לכם ממש אבני דרך אז הוסיפו פרטים קטנים שתומכים בהשגת המטרות האלו.
אז איך עושים סדר במטרות ובחלומות שלכם? מספיק שתקדישו לרשימה הזו כמה דקות בכל פעם, זה כבר יעלה לכם את מצב הרוח ומי יודע, אולי אפילו זה יזרז את הדרך שעליכם לעבור כדי להשיג אות אותן מטרות.
על-מנת להאיץ את הגשמת המטרות שלכם, כדאי לכם פשוט להתחיל לשאול שאלות. מה העדיפות הגבוהה ביותר שלכם בתקופה הזו? מה הכי חשוב לכם לחוות, לחקור או להשיג? עד שתמצאו תשובה ראוייה לשאלה הזו, יעדי החיים שלכם יהיו בעצם חסרי מטרה. כלומר, לא "מיושרים" עם התשוקה הפנימית שלכם ועם הרצונות האמיתיים שלכם.
לדוגמא, אם תיכנסו לרכב ותרצו להגיע ליעד מסויים. הווייז לא ידע לכוון אתכם אלא אם כן תכתבו בדיוק את הכתובת שאליה אתם רוצים להגיע. אותו הדבר במציאות. אם לא תהיו מודעים מספיק לכוונות שלכם ולחלומות שלכם, יהיה לכם הרבה יותר קשה להשיג סיפוק מהגשמת יעדים.
מה משמח אתכם?
מה משמח אתכם היום? מאילו פעילויות נהניתם בילדותכם? מה התחביבים שלכם עכשיו? מה חשוב לכם להשיג כרגע? האם המטרות שכתבתם באמת מייצגים את החלום שלכם, או החלום של מישהו אחר? האם המטרות שלכם הן הבחירה שלכם, או שהם מה שאחרים חושבים שאתה צריכים לשאוף אליו?
איך תרגישו כשהחלום שלכם יתגשם? מוטיבציה פנימית היא תוצר של דימיון שמלווה בהרגשה ש"אני מסוגל". מוטיבציה ותשוקה אישית יתדלקו לכם את האנרגיה שתצטרכו על-מנת להשיג את המטרות שלכם. כשתרגישו שאתם בעלי מוטיבציה, יהיה לכם יותר קל לחשב את הצעדים שאותם אתם יכולים לעשות כדי להתקדם לעבר המטרות שלכם.
עליכם להגידר "עוגנים" ו"תומכים", כלומר משאבים שעומדים לרשותכם שיעזרו לכם בהגשמת המטרות שלכם. למשל, האם יש פרויקטים קטנים יותר שבסופו של דבר מובילים לחלום הגדול יותר שלכם? זה נותן המון סיפוק כשמשיגים יעדים אפילו אם הם קטנים. זו פשוט דרך למדוד את ההתקדמות שלכם ולעקוב אחר הניצחונות הקטנים האלה.
הצבת מטרות
במשך התהליך של הצבת מטרות, שימו לב שמערכת האמונות שלכם מאפשרת לכם להכיל את המטרות שלכם ולא גורמת לכם להאמין שאתם לא מסוגלים, לא ראויים או לא מספיק חשובים.
האם אי פעם חשבתם לעצמכם שאין מספיק שעות ביום, או שאתם מרגישים מתוסכלים מכמות המשימות שעליכם לבצע? אתם לא לבד. אמנם אי אפשר להגדיל את כמות השעות ביום, אך בהחלט ניתן להספיק יותר.
קודם כל עליכם לעשות הפרדה בין מטרות מטרות לטווח קצר ומטרות לטווח הארוך. בדרך כלל כאשר עומדים בפנינו מספר משימות, אנחנו ניגש קודם כל למשימה שהכי "קלה" לנו לביצוע. זה לא אומר שזו המטרה הכי חשובה, זה בסך הכל טבעי שאנחנו נרצה קודם לעשות את מה שיותר כיף לנו לעשות או מה שייתן לנו יותר סיפוק.
כדאי לכם ליצור מקום בטוח שבו תוכלו להתייחס ברצינות לתכנון המטרות שלכם ודיוקן. כשאתם מרגישים רגועים ובטוחים, אין לפחד מקום. תחושת הנוחות הזו תרגיע אתכם ותאפשר לכם להקדיש זמן ותשומת לב לעצמכם ולחלומות שלכם. ברגע שמבינים מה סדר העדיפויות לפי זמנים, קל יותר לקבל החלטות לגבי אילו מטרות כדאי להשיג קודם וכמובן לתכנן בהתאם.
מה משפיע על קבלת ההחלטות שלכם?
איך הפרעות קשב וריכוז משפיעות על קבלת החלטות
כשצריך להפעיל שיקול דעת ולקבל החלטה, אצל אדם עם הפרעות שב וריכוז זהו אתגר לא פשוט. בבת אחת כל האופציות והתסריטים רצים בראש ומתערבביםאחד עם השני. באותו רגע המוח לא מצליח להתמקד במטרה החשובה באמת: לקבל החלטה.
אז למה זה קורה? בעקרון, קושי בקבלת החלטות נובע ממחסור בדופמין. במילים אחרות, כאשר המוח "נותן" פקודה שצריך לפעול ולעשות משהו, יישום הפקודה הזו מתעכב ונוצרת דחיינות. ישנם דרכים ואסטרטגיות שעוזרות להתגבר על הדחיינות הזו. הפיזור ועודף המידע במוח באותו רגע פשוט מקשה על חשיבה שקולה. פתאום נתקלים בחוסר בטחון לגבי ההחלטה. קראו עוד כיצד אפשר להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז.