כישורים חברתיים לילדים ובני נוער
מיומנויות חברתיות לילדים/ לנוער
מעטים הדברים שיכולים להיות יותר מתסכלים מלראות את הילד או המתבגר שלך נאבק כדי להכיר חברים או שהוא מתקשה להשתלב במסגרות חברתיות.
הקניית מיומנויות חברתיות לילדים ובני נוער היא אחד ההיבטים המורכבים והמבלבלים ביותר בתהליך החינוך. מיומנויות חברתיות הן משהו שניתן לפתח ולשפר במהלך כל החיים.
300 ש"ח למפגש
בירור אמונות מגבילות וחסמים, יצירת שיגרת הרגלים מעצימים, גילוי חוזקות אישיות, מתן "ארגז כלים" להתמודדויות, עלאת ביטחון עצמי, הרחבת "שדה הראייה" בסיטואציות חברתיות, שיפור מערכות יחסים בדינמיקה עם אחרים, כישורים חברתיים, הפנמת ההשפעה בין מחשבות לרגשות ופיתוח מוטיבציה פנימית.
תהליכי העצמה חברתית לילדים ונוער
אז מה בעצם מקבלים?
שיגרה של הרגלים נכונים
סביבה תומכת לשיתוף
יישום כלים נרכשים גם בבית
תמיכה בווטסאפ
מודעות עצמית וביטחון עצמי
גילוי חוזקות אישיות
שינוי פרשנויות וחשיבה יצירתית
פיתוח מודעות עצמית וחברתית
למה חשוב שיהיו כישורים חברתיים לילדים?
בתקופה האחרונה, במיוחד בעקבות הבידודים בקורונה, ניתן בהחלט להבחין בשיעורים עולים של ילדים ובני נוער שחווים בדידות והם הפכו להיות מופנמים יותר. בנוסף, לא תמיד יש להם את היכולת להבין או לתקשר את מה שהם מרגישים ולמה זה קורה להם. סימנים של בדידות כוללים תחושת תסכול, חוסר שייכות וחוסר שליטה בחיי היום יום.
כמובן שכל ילד נולד עם גנים אחרים, אך גם לסביבה יש יכולת השפעה מאוד משמעותית על עיצוב האישיות. כולנו עוברים חוויות שמשפיעות עלינו על בסיס יומי. בפיתוח כישורים חברתיים בגילאים קטנים יותר, לא תמיד יש לילדים ובני נוער כלים כדי להתמודד עם חוויות שליליות וללמוד מהן איך לצמוח. ברגע שהם חווים חוויות ומפרשים אותן בצורה שלילית כלפי עצמם, המחשבות האלה הופכות להיות אמונות שליליות.
אז איך רוכשים מיומנויות חברתיות?
כשאנחנו מסתכלים על סיטואציה, אנחנו לא תמיד רואים ולא תמיד מודעים לכל הצדדים שלה. אנחנו מניחים הנחות שלא תמיד נכונות. איך אפשר להפוך ולשנות את ההנחות האלה שעם הזמן הופכות לאמונות? איך זה מסתדר עם הרגשות שלנו ועם ההגיון שלנו?
כל מה שאנחנו עושים במשך היום נועד כדי לעזור לנו להרגיש משהו. אנחנו אוכלים, מוציאים כסף, הולכים לביה"ס או לעבודה וכו' כדי להרגיש משהו טוב או כדי להימנע מלהרגיש משהו לא טוב. רוב ההתנהלות שלנו נובעת מחשיבה שגורמת לרגש שגורם להתנהגות שלנו.
יצירת הזדמנויות לסיטואציות חברתיות בסביבה תומכת, מאפשרת התנסויות במצבים חברתיים שונים ולמידה מתוך ההתנסות. ילדים ביישנים יכולים להפוך להיות יותר חברותיים ובטוחים בעצמם, ילדים אגרסיביים יכולים ללמוד להיות יותר בשליטה עצמית וסבלנות כלפי האחר. הכי קל לעשות שינוי מבחינה חברתית כאשר מרגישים ש"הקרקע יציבה ובטוחה". הדבר נכון גם לכישורים חברתיים למבוגרים שלעיתים לא באים לידי ביטוי בהתנהגות בחברה. השאירו פרטים לגבי קבוצות לרכישת מיומנויות חברתיות (הקניית כישורים חברתיים).
ילדים יותר חברותיים כשהם מרגישים שייכים. תהליך של העצמה חברתית מתחיל קודם כל בביטחון העצמי של הילד. איך הילד רואה את עצמו? אילו משמעויות הוא נותן לסיטואציות שהוא מעורב בהן?